Gepost door: johnpiek | april 14, 2012

817. Ik heb zelf ook een ergernis….

14 april 2012
©2012, copyright: GoHansBrinker.com

Beste webmaster,

Ik heb zelf ook een ergernis op het gebied van spatiegebruik. Een foto hoef ik niet mee te sturen, mijn ergernis betreft namelijk het logo van de website Signalering Onjuist Spatiegebruik zelf.

Ik ben morsetelegrafist. Hobbymatig, want beroepsmatig vind je ze in hoofdzaak alleen nog in delen van Afrika en in China (inclusief het Chinese leger). Ik heb een kleine verzameling seinsleutels om deze hobby mee te bedrijven, en als zendamateur maak ik geregeld via de ether verbindingen in morsetelegrafie. Ik ben dus zeker niet de enige. In Nederland zijn er duizenden net als mij, en internationaal honderdduizenden.

In de jaren 80 heb ik zelf een cursus morse voor zendamateurs geschreven die nog steeds op verschillende plaatsen bij de opleiding wordt gebruikt.

Mijn ergernis is de volgende: de morsetekens onder de drie letters SOS op uw site, daar klopt niets van. Dat wil zeggen, ook spatiematig niet. Een streep moet om te beginnen precies driemaal zolang als een punt zijn. De spatie tussen de punten moet precies één puntlengte groot zijn, terwijl de spatie tussen de tekens voor een letter drie punten groot is (net zolang dus als een streep). Spaties tussen woorden zitten niet in uw logo, maar voor de volledigheid: de spatie tussen woorden verschilt per land, maar die moet ofwel vijf of zeven punten groot zijn. Op het gebied van puntlengte, streeplengte en bovenal de vereiste spaties hiertussen klopt er in het geheel niets van uw logo.

Mijn vraag cq. verzoek is daarom met enige klem: zou u niet bereid zijn om uw logo aan te passen om aan deze flagrante vorm van onjuist spatiegebruik ook een einde te maken?

Vriendelijke groeten,
John Piek
Radioroepnaam PA0ETE

Gestuurd aan: www.spatiegebruik.nl

Categorie: life-log – plusminus 218 woorden – Alles op deze website is in principe fictie, hoewel er elementen uit de realiteit kunnen zijn verwerkt. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend. De column is niet in alle gevallen heel geschikt voor jonge lezers.

Muziektip: Heartbroken by Hooverphonic http://tinysong.com/FFs8

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: